Většinu receptů se snažím všelijak vytunit nebo vylepšit k obrazu svému. Tato (nijak zdravá, ale moc dobrá) buchta s mákem a tvarohem to nepotřebuje. Upekla jsem ji zatím dvakrát. Pokaždé jsem s ní sklidila tak velký úspěch, že ji neplánuji nijak upravovat. Původní recept i s povídáním najdete na webu navidlicku.com, tady uvádím svůj zjednodušený zápis.

  • V rendlíku smíchám ingredience makové náplně:
    • 150 g mletého máku
    • 70 g cukru krystal
    • 1 lžičku mleté skořice
    • 250 ml mléka
  • Na mírném plamenu, za stálého míchání, svařím obsah rendlíku cca 5 minut a nechám vychladnout.
  • V míse rozšlehám ingredience tvarohové náplně do hladkého krému:
    • 350 g polotučného tvarohu ve vaničce
    • 60 g cukru moučky
    • 1 vejce
    • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • Troubu předehřeju na 180°C.
  • Umíchám těsto z:
    • 350 g polohrubé mouky
    • 200 g cukru krystal
    • 1 kypřícího prášku do pečiva
    • špetky soli
    • 250 ml mléka
    • 120 ml oleje
    • 2 vajec
  • Těsto naliju na menší plech vyložený pečícím papírem.
  • Na těsto nanáším střídavě (podle nálady ve tvaru šachovnice nebo šikmých pruhů) obě náplně.
  • Peču do doby, než zezlátne okraj těsta (cca 30 – 35 minut).

PDF soubor – buchta s mákem a tvarohem

Zpět na recepty