Většinu receptů se snažím všelijak vytunit nebo vylepšit k obrazu svému. Tato (nijak zdravá, ale moc dobrá) buchta s mákem a tvarohem to nepotřebuje. Upekla jsem ji zatím dvakrát. Pokaždé jsem s ní sklidila tak velký úspěch, že ji neplánuji nijak upravovat. Původní recept i s povídáním najdete na webu navidlicku.com, tady uvádím svůj zjednodušený zápis.
- V rendlíku smíchám ingredience makové náplně:
- 150 g mletého máku
- 70 g cukru krystal
- 1 lžičku mleté skořice
- 250 ml mléka
- Na mírném plamenu, za stálého míchání, svařím obsah rendlíku cca 5 minut a nechám vychladnout.
- V míse rozšlehám ingredience tvarohové náplně do hladkého krému:
- 350 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 60 g cukru moučky
- 1 vejce
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- Troubu předehřeju na 180°C.
- Umíchám těsto z:
- 350 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krystal
- 1 kypřícího prášku do pečiva
- špetky soli
- 250 ml mléka
- 120 ml oleje
- 2 vajec
- Těsto naliju na menší plech vyložený pečícím papírem.
- Na těsto nanáším střídavě (podle nálady ve tvaru šachovnice nebo šikmých pruhů) obě náplně.
- Peču do doby, než zezlátne okraj těsta (cca 30 – 35 minut).